even kennismaken


Welkom!

Mijn naam is Wouter de Vries (1986) en ik ben uw hondentrainer, hondengedragsdeskundige en coach bij dehondentrainer.com.
Ik woon in het mooie Gytsjerk, samen met mijn geweldig lieve Golden Retriever Lucky van inmiddels 8.
Het werken met hond en baas is niet alleen mijn werk maar vooral ook mijn passie.

Ik ben vanzelfsprekend een absoluut hondenliefhebber.
Als kind had ik al heel snel door dat honden bijzonder zijn en zo ontstond al snel de vraag en wens om honden beter te leren begrijpen. Ik had vaak contact met verschillende hondenrassen, van groot tot klein. Niet te voorkomen ook, want bijna iedereen om ons heen (familie en vrienden) had een hond en dat vond ik natuurlijk geweldig.

Toen ik 12 was kregen wij onze eerste eigen hond en ik/wij kon mijn geluk niet op, een van de mooiste momenten in mijn leven. Sindsdien heb ik altijd honden gehad.
Met iedere hond die ik heb (en heb gehad) is een bijzondere band ontstaan en heb ik iedere keer veel mogen leren, des te meer omdat mijn eerste 2 herplaats-honden een rugzakje / gedragsproblemen hadden.

Toen ik zo’n 10 jaar geleden kennis maakte met de “huidige” hondentraining en de resultaten en mogelijkheden hiervan ervaarde was ik om en stortte ik me volledig in die “wereld”. Het verhaal is langer dan dit, maar de keuze om te beginnen met de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut bleek uiteindelijk een gouden zet te zijn.
Al na enkele modules vielen de vele belangrijke, spreekwoordelijke puzzelstukjes op zijn plaats. De vele jaren lange ervaringen met mijn eigen en andere honden kon ik ineens plaatsen en begrijpen.
Ook in de jaren daarna bleef ik mij verder ontwikkelen. Ik begon steeds meer mensen actief te helpen en begeleiden bij het opvoeden van hun hond.

Verder ben ik gespecialiseerd in de opleiding van (psychiatrische) assistentiehonden.

Werken vanuit zekerheid.
Mijn doel is mijn klanten het allerbeste bieden.
Kwalitatief hoogwaardige hondentraining. Echt leren samenwerken mét onderbouwing.
Dit is dan ook de reden waarom ik geen groepslessen aanbied.
Ik wil mijn klanten en hun dier altijd de aandacht kunnen geven wanneer dat nodig is en kan daarin nu middels mijn eigen unieke werkwijze altijd echt maatwerk bieden met goede resultaten.

Vanzelfsprekend ben ik blij met u als klant, nog blijer word ik als ik u snel en effectief verder kan helpen. We bekijken daarom samen hoeveel lessen u nodig heeft en u bent altijd vrij om te stoppen. Zodra u de handvaten en inzichten heeft om zelfstandig verder te kunnen, of ik u goed verder heb kunnen helpen met een onderbouwd advies/consult, is mijn missie geslaagd.

Ik vind het prettig om op een serieuze, maar ontspannen manier samen te werken met u en uw hond. Een transparante en respectvolle werkwijze en omgang is belangrijk van beide kanten, zo kan ik u het beste helpen en komen we tot het hoogst haalbare resultaat – wat het doel ook maar mag zijn.

Verantwoord, positief en veilig samenwerken met de hond én baas staat bij mij altijd centraal.

Wanneer ik een tevreden baas én hond achterlaat, is mijn missie geslaagd!